Viva la vida!

Tuesday, November 14, 2006

Co u nas nenajdete

Stravovani
Každý Brazilec jí každý den rýži a každý správný Brazilec jí každý den rýži a fazole. Jinak jídlo je tu převážně to samé, co známe od nás. Až na knedlíky samozřejmě. Co je ale odlišné je způsob konzumace. Na jednom talíři můžete vidět ovoce, zeleninu, rýži, fazole, lasagne, špagety, smažený banán, vejce, kuře, klobásu. A co je horší, jí se všechno najednou. Hezky pěkně promíchat, tak to chutná nejlépe… :-)Víte, co všechno se dá jíst s rýží? Všechno… Dny, kdy jsem neměla rýži se dají spočítat na prstech jedné ruky… Zajímavé je, že jí stále ještě nemám plné zuby… Cena mého oběda je taky zajímavá. Platím něco mezi 25 a 35 korunami za oběd… A nutno dodat, že mě to nejen zasytí, ale ono mi to i chutná!

Nádobí
Hliník se neodstěhoval do Humpolce, nýbrž do Brazílie… Nevaří se tu v ničem jiném než v hliníkovém nádobí. Je to zvláštní pocit, když myjete špinavý kastrol a on vám mění tvar pod rukama…

Bydlení
Většina těch luxusnějších baráků v luxusnějších čtvrtích vypadá jako hotel. Samozřejmostí každého domu je vlastní podzemní parkoviště pro nájemníky s 24 hodinovým dozorem, velmi časté jsou recepce, kde si můžete vyzvednout poštu, u Rodriga je součástí domu vlastní sportovní hřiště, ping-pong a kulečník, u Cremildy, u které bydlím teď je součástí domu bazén a posilovna, o společenských místnostech pro pořádání parties ani nemluvě.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home